dinsdag 18 mei 2010

HKV pakt drie titels op BK kickboksen

Op zaterdag 15 mei vond in Beveren het Belgisch Kampioenschap semi en light-contact kickboksen plaats. Door een hele rist blessures opgelopen in voorgaande tornooien, kon coach Tom Harzé slechts rekenen op vier kampers. Toch zorgde het kwartet voor drie titels en twee zilveren medailles!

Bono Harzé was wel van de partij en overklast iedereen, zowel bij de younger (tot en met 12 jaar), als bij de older cadets (13-16 jaar). In zijn eigen leeftijdscategorie wint hij achtereenvolgens met 7-3, 5-2 en - in de finale - 8-3 cijfers. Bij de older cadets plaats hij zich voor de finale na 6-4 winst. Deze finale is selchts een formaliteit en wordt beslecht met 12-2 cijfers. Alweer een dubbele Belgische titel voor Bono.
In het light-contact debuteert Bianca Torfs meteen met een finaleplaats. Hierin komt ze echter evaring tekort en moet ze vrede nemen met zilver.
Ervaren rot Benny Liekens komt in de finale uit tegen een andere ervaren topper. Na een prachtige kamp geven twee van de drie scheidsen het voordeel echter aan de tegenstander.
Als laatste kamper van de dag doet opkomend talent Kristof Vangeel het voortreffelijk. Na drie degelijke voorbereidende tornooien plaats hij zich in Beveren voor de finale na een uiterst spannende kamp. Hierin gaat hij door op zijn elan en kroont zich tot Belgisch kampioen.

Geen opmerkingen: