donderdag 20 mei 2010

Hoog bezoekersaantal voor Erfgoeddag in regio Kempens Karakter

Op zondag 25 april vierden zo’n 2162 bezoekers Erfgoeddag in De Lilse Bergen. Met dat bezoekersaantal belandde de erfgoedcel Kempens Karakter provinciaal op een tweede plaats en nationaal gezien op een vierde plaats, op meer dan 400 organisaties die deelnamen aan de Erfgoeddag.

Het nationale thema FAKE? werd in onze regio ingevuld door volksverhalen, sagen en legenden uit Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar in de kijker te zetten. Toneelverenigingen en vertellers uit de regio gaven het beste van zichzelf. Meer dan 20 voorstellingen en een apart kinderaanbod zorgden, samen met het mooie weer, voor veel (erfgoed)plezier.
Op Erfgoeddag stelde de erfgoedcel ook haar nieuwste publicatie voor: ‘Er was eens … Of toch niet?’. Deze uitgave bundelt de verhalen die gebracht werden op Erfgoeddag. De bundel bevat 23 fiches en een prachtig geïllustreerde verzamelmap, zodat de lezer de verhalen kan koesteren en bewaren. De verhalenbundel is gratis te bestellen bij de erfgoedcel Kempens Karakter.

Info & bestellingen >>> T 014-21 97 00 en e-post. Bestellen kan ook via het bestelformulier op kempenskarakter.be
Extra >>> Lees ook Kludde en de mare

Geen opmerkingen: