zaterdag 1 mei 2010

Pelgrimstocht

Op donderdag 13 mei fietsen Kris en Dees Van Caeyzeele naar Santiago de Compostela. Voor de tweelingsbroers is deze pelgrimstocht, nét als voor de duizenden mensen die hen hierin al eeuwen lang zijn voorgegaan, een droom die werkelijkheid wordt.

De twee broers lieten zich voor hun pelgrimstocht inspireren door hun zestigste verjaardag die ze onlangs mochten vieren. Maar er is meer. Ze willen van de bedevaart een sponsortocht maken voor Dagcentrum De Takel, het huis dat Dees heeft opgericht en waar hij nu de verantwoordelijke is.
Sinds 1988 huist er aan de Elisabethlaan 221 in Oostende een religieuze gemeenschap van Salesianen van Don Bosco, die samen met geëngageerde leken, jeugdwerk ‘De Takel‘ organiseren. Dit centrum biedt begeleiding, ondersteuning en ontspanning voor jongeren. Er zijn drie afdelingen: een dagcentrum vanuit de bijzondere jeugdzorg, een crisisopvang en een open jeugdhuis.
Sponsoren kan door een bedrag naar keuze te storten op rekeningnummer 979-5442351-74, met als vermelding ‘Compostela’. In ruil wordt jouw naam vermeldt op de webstek van Kris en Dees. Vanaf 30 euro krijg je een fiscaal attest, vanaf 150 euro komen ondernemingen met hun logo op de webstek.

Identikits >>> Kris en Dees werden geboren in Mechelen op 19 maart 1950 >>> Kris woont in Herenthout en is gehuwd met Daniëlle. Hij is vader van Bart, Wout en Roel en opa van Paulien, Florian, Axel, Robbe en Elien. Kris is actief in de parochie en een van zijn hobby’s is het engagement in een dierenopvangcentrum … >>> Dees is priester van Don Bosco en werkt al jaren voor jongeren in bijzondere jeugdzorg. Hij is de oprichter van Don Bosco De Takel Oostende – Centrum voor Jeugdzorg vzw.

Geen opmerkingen: