vrijdag 30 april 2010

Comedians of Comedy

Morgenavond is het comedy time in ’t Verschil. Thomas Smith en Xander De Rycke zijn er te gast met hun versie van het Amerikaanse ‘Comedians of Comedy’.

In 2004 startte Patton Oswalt met de originele ‘Comedians Of Comedy’, samen met een paar andere collega’s in Amerika. Dit hield een tournee in waarbij ze besloten weg te trekken uit de theaters en comedyclubs om zich meer te richten naar kleinere indie-rock venue’s, cafés en meer staand publiek.
Hun boodschap was tweeledig: 1. comedians zijn niet zomaar clowns en animatie en comedy kan net zo boeiend en intrigerend zijn als een muziekgroep die men ziet experimenteren en groeien; 2. op deze manier kan iedereen komen kijken, dit in tegenstelling tot locaties waar prijzen te duur zijn of niet iedereen binnen geraakt. Comedians of Comedy hadden hun laatste optreden op 30 juni 2008.
Sinds december 2008 zijn Thomas Smith en Xander De Rycke ‘on the road’ met hun eigen ‘Comedians Of Comedy (BE)’. Het tweetal schuimt cafés en jeugdhuizen af en brengt stand-up zoals het altijd geweest is: géén verhaallijn, géén boodschap, géén muziek of poëzie. “Fuck it, desnoods zelfs geen podium of een micro, geef ons een bierbak en een opgerolde krant!”, aldus de perstekst. Smith en De Rycke mogen in leeftijd dan wel 20 jaar verschillen, ze hebben maar één doelstelling: “Let’s just have some fun tonight! We zijn niet zomaar clowns, die worden beter betaald.”

Wat >>> ‘Comedy of Comedians (BE)’ met Thomas Smith en Xander De Rycke
Waar & wanneer >>> JH ’t Verschil, Kloosterstraat in Herenthout • op zaterdag 1 mei 2010, om 20.30 uur
Tickets >>> 9 euro (leden), 10 euro (vvk), 12 euro (kassa). Kaarten verkrijgbaar in café De Pintjeswinkel en café Titanic
Extra >>> Blog van Xander De Rycke

Geen opmerkingen: