woensdag 28 april 2010

Open brief

De leden van de Jeugdraad en de Speelpleinwerking hebben in een open brief aan het gemeentebestuur geschreven dat ze een nieuwe jeugdbeambte willen. Om hun eis kracht bij te zetten, werd de brief maandag ook nog eens fysiek overhandigd aan alle raadsleden bij het begin van de gemeenteraad.

Herenthout had tot voor kort in de persoon van Pascal Breugelmans een jeugdbeambte maar hij besliste onlangs andere oorden op te zoeken. Het vertrek van Breugelmans komt echter zeer ongelegen. Met enkele zeer belangrijke projecten in het verschiet, verlangen de jongeren actie van het bestuur. En liefst zo snel mogelijk. “We hebben nood aan een laagdrempelig aanspreekpunt, een gids die de weg toont binnen de ingewikkelde structuren en iemand die het volgende jeugdbeleidsplan mee kan uittekenen en uitvoeren”, klinkt het.
Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) wil één en ander eerst bekijken. Volgens onze burgervader blijft alles mogelijk, maar hij wees afgelopen maandag ook op “de financiële krapte”. “Besnoeien op de gewone dienst is aangewezen. Misschien is met de bestaande ploeg een tandje bijsteken de oplossing?”, probeerde hij.
Raadslid Gloria Dos Santos meent echter dat de taak te belangrijk is om ze zo maar eventjes aan iemand anders toe te wijzen. Jan Van Dyck (SP.A) ziet in de beschikbare budgetten best mogelijkheden om iemand - al is het maar tijdelijk - aan te stellen.
Ook jeugdschepen Hugo Cambré (Eenheid) mengde zich in het debat. Hij benadrukte dat Breugelmans schitterend werk had geleverd. “Straks gaat de speelpleinwerking opnieuw van start. Over de praktische organisatie moeten dringend afspraken gemaakt worden.”

Geen opmerkingen: