zaterdag 5 juni 2010

Pluim van de week

De ‘Pluim van de week’ van De Streekkrant gaat deze week naar de Herenthoutse judoka’s van G-judoclub ‘Mori-No-Otoko’. Tijdens de Nationale Special Olympics Spelen vorige maand in Sint-Pieters-Woluwe behaalden ze zomaar eventjes zes medailles.

De 29e Nationale Special Olympics Spelen vonden plaats tijdens het Hemelvaartweekend in de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe en Oudergem. Meer dan 3.200 atleten, afkomstig uit 280 Belgische clubs, kwamen uit in vijftien verschillende disciplines.
In elke reeks worden de laureaten met een gouden, zilveren of bronzen medaille beloond. De anderen krijgen een deelnemersmedaille voor hun moed en sportiviteit. Tussen de sportproeven door kunnen de atleten een gezondheidsparcours afleggen en krijgen ze de mogelijkheid tot verschillende screenings. De Herenthoutse judoka’s gingen uiteindelijk naar huis met drie gouden, twee zilveren en één bronzen plak.
G-judo is judo voor mensen met een beperking. Bedoeling is om kinderen vanaf zes jaar en volwassenen ondanks alles toch de beenveeg, de houdgreep of eender welke judobeweging aan te leren en uit te voeren, zowel op competitief als recreatief niveau. Wie het allemaal eens van dichtbij wil meemaken, moet in het najaar naar sporthal ’t Kapelleke afzakken. Op 16 oktober organiseert de Herenthoutse club voor de vijfde maal een internationaal tornooi, waarop verschillende binnen- en buitenlandse clubs zullen zorgen voor spannende kampen in een vriendschappelijke sfeer.

Geen opmerkingen: