woensdag 25 augustus 2010

De Schakel fietst door Herenthout

Op zondag 29 augustus vindt in 32 Kempense gemeenten de meest familievriendelijke fietshappening ‘De Schakel’ plaats. Ook Herenthout doet mee. Onze gemeente is één van de 14 startplaatsen van het traject Schakel Zuid.

Talloze unieke en bewegwijzerde parcours sturen je op een verrassende ontdekkingstocht doorheen het ‘land van buitenpretjes’. Al fietsend ‘schakel’ je zelf een tocht samen en bepaal je wat je onderweg zal beleven. Langs de fietsroutes zijn tal van bezienswaardigheden open voor bezoek, zijn er animatie en muziek, gezellige terrasjes en streekspecialiteiten.
Van 8 uur tot 14 uur kan je aan sportcentrum 't Kapelleke vertrekken voor een parcours van 33, 46 of 59 km. De Herenthoutse organisatie zorgt ter plaatse voor de nodige ambiance. “Het zal er gezellig vertoeven zijn en de kleinsten zullen zich onder andere kunnen uitleven in de speeltuin”, klinkt het.
Ten laatste om 19 uur dient elke deelnemer het parcours afgelegd te hebben. Er zullen 14 hoofdprijzen, waaronder een fiets en een bakfiets (!), verloot worden onder de deelnemers van de aangesloten gemeenten. Bovendien krijgt iedereen een versnapering en een gratis brochure met de beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg.

Info >>> Loket Vrije Tijd, Vonckstraat 17, T 014-51 22 55
Extra >>> Download de brochure of neem snel een kijkje op de fietskaart van Schakel-Zuid.

Geen opmerkingen: