maandag 30 augustus 2010

Extra voorstellingen ‘De Koers’

Theater Tarantel vierde het voorbije theaterseizoen met overdonderend succes z’n derde lustrum. Amper een week voor de première begin oktober 2009 waren alle voorstellingen van ‘De Koers’ uitverkocht. Ook de kaartjes voor de hernemingen in maart 2010 vlogen als zoete broodjes de deur uit. Op publieke aanvraag programmeert Tarantel daarom extra speeldagen in oktober 2010.

Om het 15-jarig bestaan kracht bij te zetten, herwerkte Marcel Van Kerckhoven vorig jaar de originele theaterteksten uit ‘Bloed, zweet en tranen’ van Jack Staal naar een totaaltheaterproductie. De respons was enorm. Iedereen die het stuk heeft gezien, was het erover eens: de aankomst van een échte wielerkoers en de kortfilm van Stefan Daems (cineast RTV), die een dag toont uit het leven van het hoofdpersonage, zorgden voor een extra dimensie.
Om organisatorische redenen is de wielerwedstrijd niet meer opgenomen in deze reeks hernemingen. Voor de rest is er weinig of niets veranderd. De theatervoorstelling loopt nog steeds simultaan met het jaarlijks bal van de supportersclub van wielrenner Frank De Sutter. En Johan De Winter schittert als de Jokke nog steeds in de tombéla.
Het verhaal gaat als volgt … Oud-wielrenner Albert De Sutter stoomt zijn zoon Frank klaar voor het kampioenschap van België bij de liefhebbers. Albert wil via zijn zoon revanche nemen voor de driekleur die hem – naar eigen zeggen – dertig jaar geleden werd ontnomen.
Albert wil Frank in optimale omstandigheden aan de start zien verschijnen. Hij legt zijn beschermeling zware trainingen op en zoonlief wordt verplicht om alle sociale contacten – en zéker die met het vrouwvolk – te mijden als de pest. Want, zo beweert Albert, de koers is een mannenzaak, iets voor echte venten. Een vrouw kan alleen maar roet in het eten strooien. Wijvenpraat, da’s niks voor nen echten coureur.
Als zoon Frank net voor het kampioenschap met zijn grote liefde voor de pinnen komt, slaan ten huize De Sutter alle stoppen door. En dat wil wat zeggen …

Wat >>> ‘De Koers’, naar ‘Bloed, zweet en tranen’ van Jack Staal, in een regie van Marcel Van Kerckhoven
Waar & wanneer >>> Theater Tarantel, Jodenstraat 29 in Herenthout • op vrijdag 1, zondag 3, vrijdag 8, zaterdag 9 en zaterdag 16 oktober 2010. Alle voorstellingen beginnen om 20 uur, uitgezonderd die van zondag 3 oktober (19 uur)
Tickets & reservaties >>> 0499-34 87 60

Geen opmerkingen: