zondag 15 augustus 2010

Huirtuit zingt!

Paul Severs (***) heeft gisteren het gemeentepark aan de Sint-Pieter-en-Pauwelkerk letterlijk op zijn kop gezet. Zelfs de grootste non-believers werden door de charmezanger over de meet getrokken.

Hoogtepunt van de avond werd de herneming van ‘Zeg ’ns meisje’ aan het einde van het optreden. Heel het park dam-dam-dam, dam-dam-di-doe-bie-doe-bie, dam-dam-damde vol overgave én polonaise-gewijs mee.
De inmiddels 62-jarige zanger uit Huizingen vuurde de ene Vlaamse schlager na de andere op het argeloze publiek af. ‘Ik ben verliefd op jou’, ‘Hey Suzie’, ‘Rode lippen moet je kussen’, ‘Dansen in de discotheek’, ‘Schatje, mag ik je foto’, ‘Meisje van hierboven’, ... Er leek geen eind te komen aan de rist hits.
Tussen al die zelfgeschreven nummers door zong Severs korte stukjes van bekende hits uit meer dan 60 jaar popmuziek. En opnieuw zong bijna iedereen uit volle borst mee. Het leek wel ‘Huirtuit zingt’.
De Parkfeesten werden eerder op de avond op gang getrokken door het covergroepje Fake Tales (**). Hun strakke set werd afgesloten met pittige versies van ‘My Hero’, ‘When the sun goes down’, ‘Rockin’ in the free world’ en ‘The last song’. Enkel tijdens ‘Oh darkness’ liet de stem van Kevin Torfs het eventjes afweten.
Op het kleine podium mocht jong aanstormend talent zijn en haar zang-en danskunsten tonen. De 15-jarige Laura Van den Bruel uit Noorderwijk, één van de vijf finalisten van de Joepie-wedstrijd ‘SonicAngel’, won de prijs van jury. Zij zette een knappe versie neer van ‘The First Cut Is the Deepest’ van P.P. Arnold uit 1967, een song die werd gepend door Cat Stevens en onder andere werd gecoverd door Rod Stewart (1977) en Sheryl Crow (2003). De 12-jarige Ine Peeters uit Herenthout, die geselecteerd is voor ‘Junior Eurosong 2010’, won de publieksprijs. Beide meisjes kregen een checque ter waarde van 150 euro.
Coco Spirit (**) had de ondankbare taak om na Paul Severs te mogen optreden. Het werd een wedstrijd die al op voorhand was verloren. Rond half één maakte een knallend vuurwerk een einde aan de meest succesvolste editie van De Parkfeesten tot nu toe.




Geen opmerkingen: