zaterdag 14 augustus 2010

Wachtbox

De raad van ontwikkelingssamenwerking plaatst vandaag een ‘wachtbox’ op de Parkfeesten. Bedoeling is dat de festivalbezoekers plaatsnemen voor de camera in de box en een halve minuut ... wachten. De ‘wachtbox’ wordt opgesteld aan de inkom van het park.

Een compilatie van de filmpjes wordt door de raad op 11 september meegenomen naar Gent, waar de slotmanifestatie van ‘Genoeg gewacht’ plaatsvindt. De campagne dringt er bij de wereldleiders op aan om de zogenaamde Millenniumdoeleinden te verwezelijken.
In september 2000 ondertekenden 187 staatshoofden op de Millenniumtop van de Verenigde Naties een verklaring. Ze engageerden zich om tegen 2015 acht Millenniumdoelstellingen te bereiken. Deze doelstellingen moeten een einde maken aan armoede, ziektes, ongelijkheid en milieuproblemen. moeten de armoede wereldwijd met de helft terugbrengen.
Ook België ondertekende deze verklaring. De doelstellingen houden het volgende in: het aantal mensen dat wereldwijd aan armoede lijdt, tot de helft terug brengen; basisonderwijs voor alle kinderen verzekeren; de gelijkheid tussen man en vrouw verzekeren; de kindersterfte met twee derde terug brengen; moedersterfte tot de helft terug brengen; hiv/aids, malaria en andere ziektes bestrijden; duurzame ontwikkeling ondersteunen; en een duurzaam globaal beleid promoten.
Dat ook de Herenthoutse beleidsbepalers zich hebben geëngageerd, kon je hier al eerder lezen. Tijdens de gemeenteraad van 31 mei hebben alle partijen immers de motie ‘De Tijd Dringt’ ondertekend. En op 11 september zetten ze dus een tweede stap. Die dag kan je samen met een aantal afgevaardigden van onze gemeente met de trein naar Gent rijden om alles zelf mee te maken. Het volledig programma van ‘De Wachtnacht’ vind je op wachtmee.be.

Wat >>> De wachtnacht
Waar & wanneer >>> Sint-Pietersplein in Gent, op zaterdag 11 september 2010
Praktisch >>> Vertrek in Bouwel om 13:09 en aankomst in Gent om 14:40, of: vertrek in Bouwel om 14:09 en aankomst in Gent om 15:40 • Terugreis: vertrek in Gent om 21:20 en aankomst in Bouwel om 22:51, of: vertrek in Gent om 22:20 en aankomst in Bouwel om 23:48

Geen opmerkingen: