woensdag 11 augustus 2010

Parkfeesten 2010

Het gemeentelijke park aan de Botermarkt in Herenthout is nu zaterdag opnieuw het decor voor de Parkfeesten. Met het vastleggen van covergroep Coco Spirit en charmezanger Paul Severs heeft de organisatie twee Belgische topacts beet.

De Herenthoutse indierockers van Fake Tales mogen de Parkfeesten dit jaar aftrappen. De groep van de broers Kevin en Niels Torfs speelde onlangs nog op Kruistival en Chirokermis. Het viertal ontleende z’n naam aan het Arctic Monkeys-nummer ‘Fake Tales of San Francisco’, een song die zeker niet in de setlist zal ontbreken.
Dé publiekstrekker van deze Parkfeesten wordt ongetwijfeld charmezanger Paul Severs. Het b-kantje ‘Ik ben verliefd op jou’ zorgde in 1970 voor de doorbraak van Severs. Het nummer overtrof alle verwachtingen, werd een reuzegrote hit en verkocht 120.000 exemplaren. De Franse versie haalde later zelfs één miljoen exemplaren en prijkte wekenlang op nummer 1. In 1992 deed Paul Severs het succes nog eens dunnetjes over met de twee opeenvolgende nummer 1-hits ‘Zeg eens meisje’ en ‘Little darling’. In 2007 werd ‘Geen wonder dat ik ween’, Severs’ debuut uit 1966, opnieuw een hit dankzij de film ‘Firmin’.
Coco Spirit sluit dit jaar de Parkfeesten af. De veelzijdigheid van de covergroep vertaalt zich in het feit dat deze heren hebben meegedraaid in populaire tv-programma’s zoals ‘Biebabeloela’ en ‘Het Swingpaleis’ en grote podia hebben aangedaan zoals Vorst Nationaal en het Sportpaleis.
Op een tweede, kleinere podium krijgen talentvolle mensen uit eigen dorp een kans om hun ding te doen voor een bomvol park. De hoofdprijs bedraagt ook dit jaar weer 200 euro cash!

Wat >>> Parkfeesten, met Fake Tales (19.30), Paul Severs (20.30) en Coco Spirit (22.00)
Waar en wanneer >>> Gemeentepark, Herenthout, op zaterdag 14 augustus 2010, vanaf 19 uur
Tickets >>> Gratis toegang!

Geen opmerkingen: