dinsdag 10 augustus 2010

Soldaat is stuk van geweer kwijt

Snoodaards hebben de kolf van het geweer van het Monument voor Gesneuvelden op het Vredesplein gestolen. Wanneer het stuk werd ontvreemd, is niet meteen duidelijk.

Mogelijk gebeurde de vandalenstreek al een hele tijd geleden. Reeds op 30 maart maakte ene Confusius op zijn blog ‘De dolende toeschouwer’ gewag van het euvel. “Het lijkt alsof hij klaarstaat om een balletje op te slaan tijdens een partijtje tennis”, schreef hij.
Vandaag haalt de soldaat zonder kolf ook de pagina’s van Gazet van Antwerpen. Zonder kolf staat de soldaat er op zijn sokkel inderdaad een beetje verweesd bij. “Het lijkt alsof hij met een korte stok ten strijden trekt”, lezen we in de krant.
Het is trouwens niet de eerste keer dat de soldaat zijn wapen verliest. Rond 1930 werd het geweer zelfs helemaal ontvreemd. “De politie vond het toen terug in een waterput in de Leopoldstraat. De daders zijn nooit gevat.”
De gemeente gaat één en ander eerst onderzoeken vooraleer het beeld wordt hersteld. De kolf van het geweer is trouwens van puur brons.

Geen opmerkingen: