donderdag 2 september 2010

Drie keer goud voor HKV in Schotland

Vorige week vrijdag vertrok een kleine HKV-delegatie naar Schotland om er deel te nemen aan het Scottisch Ayr Open. In deze prachtige kuststreek konden Tom Harzé en zijn team eerst even genieten van de omgeving om dan zondag aan de slag te gaan.

In Schotland start men als eerste met de teamfights en voor deze gelegenheid heeft Tom toch een herenteam kunnen bijeenrapen, met junior Diego Horemans, debutant Kristof Vangeel en de coach zelf. “De loting zat niet echt mee en we konden meteen aan de bak tegen de latere winnaars”, aldus Tom Harzé.
Diego start als eerste tegen een klasbak en heeft er geen verhaal tegen. Kristof op zijn beurt debuteert in het semi-contact en doet dit vrij behoorlijk, hij verliest slechts met 8-5. Met een 2-0 stand hoeft de coach zelf niet meer aan te treden want het verlies is een feit.
Daarna volgen de individuele kampen. Bono Harzé bijt de spits af in de reeks tot 1.55 meter bij de bruin-zwarte gordels. Hij start uitstekend en overklast de eerste tegenstander. In de 2e ronde krijgt hij een brutale kerel tegenover zich, maar op kracht weet Bono ook deze te overdonderen. De finale wordt ontsierd door het brutale en onsportieve gedrag van de tegenstander. Bono is enorm geprikkeld en gaat even mee in dit brutale geweld. Op karakter weet hij het goud binnen te rijven.
Diego Horemans doet ook mee bij de bruin-zwarte gordels maar in de open reeks (boven 1.55 meter). Hij verweert zich heel goed maar er zitten te zware jongens in deze reeks om te kunnen winnen. Kristof Vangeel van zijn kant start in de +85 reeks (tot oranje gordel). Hij begint wat hevig en beetje onstuimig, maar weet dankzij zijn lengte toch veel te scoren. Jammer genoeg schenken de scheidsen op het einde zijn rivaal de overwinning. De strijd om brons wint hij dan wel vlotjes.
In het semi is het dan eerst aan Diego om zijn dag nog goed te maken. Hij start uitstekend en komt 3-1 voor, maar geeft zijn voorsprong terug uit handen. Er komen verlengingen maar ook hier weet Diego het niet af te maken en gaat met lege handen naar huis.
Kristof en Bono mogen dan gelijktijdig aan de bak en doen dit met brio. Debutant Kristof weet al zijn tegenstanders slim maar eenvoudig te overklassen en wint drie maal op rij. Ook Bono doet wat hij moet doen en pakt alle tegenstand in met drie knappe zeges.

Geen opmerkingen: