vrijdag 3 september 2010

Brons voor Van de Poel op BK pony's

In Nieuwpoort behaalden Vicky Van de Poel en Verina brons op het BK pony’s voor amazones. Vicky, vorig jaar nog scholierenkampioene, ging in de eindstand haar zus Valerie vooraf, die met Chablie vierde werd. De kampioenstitel was voor de 19-jarige Dorien Leynen uit Neerpelt.

Twaalf combinaties startten foutloos aan de finale over twee omlopen. Uiteindelijk bleven enkel Dorien Leynen met Concordance en Caroline Buyens uit Sint-Gillis-Waas ook in die finale foutloos en dus streden zij voor de Belgische titel. Caroline kreeg met Elite Van Prinsenveld jammer genoeg één springfout, terwijl Dorien ook dit keer met 0 strafpunten uit de piste kwam. Hiermee is zij de nieuwe Belgische kampioene amazones.
Zes combinaties gingen de ring in met 4 strafpunten voor de strijd om het brons. Daarin reden er vier foutloos rond: Vicky en Valerie Van De Poel, Celine Sillis en Stefanie Verheyden. Vicky Van De Poel was echter de snelste met Verina, waardoor ze zus Valerie met Chablie naar de vierde plaats verwees. (Bron: Vlaamse Liga Paardensport)

Geen opmerkingen: