woensdag 8 september 2010

Een avondje Brahim

Na de succesvolle doortochten van Ingrid Mank en Sam ... Stan Van Samang heeft MinC Brahim kunnen strikken voor een Unplugged-sessie. Plaats van het gebeuren is opnieuw de Sint-Gummaruskerk in de Vonckstraat.

Brahim werd bekend toen hij meedeed aan Idool 2003. Als één van de favorieten strandde hij uiteindelijk op een verdienstelijke vierde plaats, wat hem een platencontract opleverde. Het verwachtte succes bleef echter uit en het platencontract raakte hij kwijt.
Hij schreef zich dan maar in voor Eurosong 2006. Met het nummer ‘P.O.W.E.R.’ strandde hij op ... de vierde plaats. Brahims deelname aan het liedjescircus zorgde wél voor de echte doorbraak en met ‘Turn the music up’ en ‘Didi’ scoorde hij zelfs hits in Marokko.
Het jaar daarop was Brahim het boegbeeld van de Damiaanactie waarvoor hij de song ‘Lamuka (Wake Up)’ schreef. In de zomer van 2007 scoorde hij met ‘So into you’ opnieuw een hit.
In 2008 nam hij opnieuw deel aan Eurosong met het nummer ‘What I like about you’. En ja hoor: hij werd opnieuw vierde.
Het laatste wapenfeit van Brahim dateert uit 2008, toen hij ‘Evolution’ uitbracht op het Sony-label. Het album wordt door velen tot één van de betere Belgische R&B- en soulplaten gerekend.
In november start Brahim met zijn Motown-tour langs de culturele centra van Vlaanderen. Op 25 september laat hij u alvast proeven van een avondje zwoele soul en R&B. Kortom ... ‘an evening with Brahim’. Marvin Gaye zal nooit ver weg zijn ...

Wat >>> Brahim Unplugged
Waar & wanneer >>> Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat 37, 2270 Herenthout // op zaterdag 25 september 2010, om 21 uur
Tickets >>> 10 euro
Info >>> Brahimyspace en Brahimusic.com of MinC.be
Contact >>> minc@telenet.be

Geen opmerkingen: