dinsdag 7 september 2010

Herenthoutse illustreert boek van Dimitri Leue

Vandaag ligt ‘Armandus de Zoveelste’ van Dimitri Leue in de boekhandel. De illustraties in het sprookjesboek zijn van de hand van Vanessa Verstappen. Voor de Herenthoutse, die ons Stoetersdorp heeft ingeruild voor Antwerpen, is het haar eerste boek.

‘Armandus de Zoveelste’ vertelt het verhaal van koning Armandus en zijn knotsgekke hofhouding. Nu zijn koningin Mariola geveld is door een ernstige ziekte en misschien wel zal sterven, wil de koning zijn koningschap opgeven.
Voor het sprookjesboek herschreef Dimitri Leue zijn gelijknamige theaterstuk, dat in december 2008 in première ging. Het theaterstuk, met o.a. Sien Eggers, Warre Borgmans, Kyoko Scholiers en Ann Miller in de hoofdrollen, kreeg destijds lovende kritieken. “‘Armandus de Zoveelste’ neemt je mee op een visuele snoeptocht doorheen een sprookjeswereld”, konden we lezen op CuttingEdge.be. Niet alleen de maffe kostuums van de verschillende personages sprongen eruit. Ook het decor, ontworpen door BULK architecten, sprak tot de verbeelding.
Kortom: er kwam een grote portie fantasie, magie en tovenarij aan te pas. En dat maakte het voor Vanessa Verstappen net interessant. “Ik heb een bijzondere techniek gebruikt: illustraties in houtsnede.”
Voor Vanessa, die in 2008 afstudeerde aan Sint Lucas Antwerpen, breekt nu een drukke periode aan. Zo zit ze binnenkort op de boekenbeurs tekeningen te maken. Bovendien zitten er ook twee volgende boeken in de pijplijn.






Illustraties: Vanessa Verstrepen.


De cover van ‘Armandus de Zoveelste’ (Uitgeverij Lannoo).

‘Armandus de Zoveelste’ (ISBN: 9789020990546) van Dimitri Leue en Vanessa Verstappen wordt uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo. Het gebonden boek telt 224 pagina’s en heeft een richtprijs van 18,95 euro.

Geen opmerkingen: