vrijdag 1 oktober 2010

Ymke Verschueren in finale Junior Eurosong

Ymke Verschueren heeft zich als laatste geplaatst voor de finale van Junior Eurosong. Het jonge zangeresje met Herenthoutse roots overtuigde gisteren moeiteloos de jury met haar nummer ‘Vive la fête.’ Daarmee zijn de vier finalisten bekend. Ymke, Ferre, Jill & Lauren en DnA gaan straks allemaal voor dat felbegeerde ticket voor het Junior Eurovisie Songfestival in Wit-Rusland.

Ymke haalde met haar vrolijk nostalgische nummer ‘Vive la fête’ vier van de vijf stemmen en was na afloop door het dolle heen. “Ik denk dat ik het nog niet geloof! Ik ga goed slapen en nog veel repeteren, want het belooft een aartsmoeilijke finale te worden. Maar dit is fantastisch, ik ben echt heel blij.”
Walter Grootaers waagde zich aan een voorspelling. “Jij bent een uitzonderlijke zangeres. Ik wed dat we binnen 30, nee zelfs 50 jaar, nog altijd van jou horen.” Ook jurylid Thor was enthousiast: “Ik vind het een super nummer en een heel toffe act. Die kostuums maken het plaatjes helemaal af.”
Ymke Verschueren is dertien jaar en woont in Morkhoven. Ze volgt voordracht en pianoles. Ymke staat al verschillende jaren op het podium met haar zussen, maar in Junior Eurosong doet ze het in haar eentje. ‘Vive la fête,’ een vrolijk nummer met een retro-touch dat ze schreef samen met Hans Francken, Ingrid Mank en Born Crain.


Foto: VRT.

Straks om 17. 45 uur maakt de kijker op Ketnet live de finale mee van Junior Eurosong 2010. Vier finalisten zingen live hun liedje. Aan het einde van de liveshow deelt de vakjury de helft van de punten uit. De andere helft van de punten komen van de kijkers via televoting, een primeur voor Ketnet.
Dit is de volgorde waarin de finalisten zullen optreden, met de bijhorende televotinginfo: Ymke en ‘Vive la fête’ (sms 1 naar 5665); Ferre en ‘(Met mijn) Ogen toe’ (sms 2 naar 5665); Jill & Lauren met ‘Get Up!’ (sms 3 naar 5665); en DnA met ‘Power aan de kids’ (sms 4 naar 5665). De sms’jes worden verrekend aan 0,15 euro per bericht. Per gsm-nummer wordt er slechts één stem geregistreerd.
De winnaar van Junior Eurosong 2010 krijgt een ticket naar Wit-Rusland uit de handen van Laura Omloop, de Belgische kandidate van vorig jaar. Hij of zij mag ons land vertegenwoordigen op het achtste Junior Eurovisie Songfestival. Dat vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 november, in de Wit- Russische hoofdstad Minsk. In totaal nemen veertien landen deel aan de wedstrijd.

Wat >>> Junior Eurosong 2010: de live finale,
Waar & wanneer >>> Ketnet, op vrijdag 1 oktober, om 17. 45 uur (herhaling om 19.20 uur) — Online livestream vanuit de greenroom op ketnet.be.

Geen opmerkingen: