vrijdag 12 november 2010

Bono Harzé opnieuw wereldkampioen

Maandagmorgen 1 november vertrok het Belgisch kickboksteam richting Alicante om er deel te nemen aan het WK semi-light en full-contact. HKV leverde met Tom en Bono Harzé, Kristof Vangeel en Diego Horemans vier van de acht Belgische kampers.

Woensdag 3 november plaatst Bono zich na enkele mooie overwinningen voor de finale van het light-contact. Eén dag later doet hij dit nog eens dunnetjes over door een finaleplaats in het semi te bemachtigen. Diego weet zich in het light-contact niet door te zetten maar in het semi herpakt hij zich en vecht zich tot in de finale.
Kristof heeft nog niet zoveel ervaring in het semi en geraakt niet door de eerste ronde. Coach Tom weet zich wel te plaatsen voor de halve finale maar treft de latere kampioen en neemt vrede met brons.
Vrijdag 5 november moet Kristof zijn voorronde in het light nog afwerken en de debutant doet dit met brio. Hij verslaat een Andorrees op prachtige wijze. De halve finale tegen een Italiaan is een dubbeltje op zijn kant. Kristof verliest nipt en ook hij wint brons!
In de vooravond staan de finales op het programma. In de slotseconden van een uitermate spannende semi-finale verslaat Bono zijn Engelse tegenstander met 7-5. De 12-jarige Bono wordt zo voor de derde keer wereldkampioen! Diego vecht ook heel goed maar kan niet op tegen een betere Engelsman en zilver is zijn deel.

Geen opmerkingen: