zaterdag 13 november 2010

Brand voormalige woning Van den Bulck aangestoken

Speurders gaan ervan uit dat de brand in de voormalige woning Van den Bulck aan de Wiekevorstse Steenweg werd aangestoken. Het gerechtelijk labo heeft immers sporen van brandversnellers gevonden. Politie en parket bevestigen één en ander, maar kunnen nu nog niet verder op de zaak ingaan. Er is nog geen verdachte, het onderzoek loopt nog.

De brand in het pand Van den Bulck, dat bestaat uit een woning en een toonzaal waarin vroeger auto’s stonden, heeft maandag het interieur zwaar beschadigd. Het pand is momenteel onbewoonbaar. De eigenaar, ex-garagehouder Staf Van den Bulck, was volop bezig met de verkoop van de woning die momenteel leeg staat.
Volgens Van den Bulck had de koper al een voorschot betaald, maar was de notariële afhandeling van de zaak nog niet helemaal rond. Dat een van beide partijen iets met de brandstichting te maken heeft, is niet aangetoond.
Een dag later brandde in Weelde een leegstaande hoeve af. Ook hier is er sprake van brandstichting en ook de eigenaar van dit pand was op zoek naar een koper. Volgens het parket in Turnhout zijn er momenteel nog geen redenen om te geloven dat beide branden wat met elkaar te maken hebben. Maar ook in deze zaak wordt het gerechtelijk onderzoek voortgezet. (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: