zondag 14 november 2010

Born Crain akoestisch

Voor de vierde editie van de Unplugged Sessions heeft MinC weer een opvallende artiest kunnen strikken voor een akoestisch setje in de Sint-Gummaruskerk. Born Meirlaen, de grappige rosse met het brilletje die als vijfde eindigde in vtm’s zoektocht naar het Idool 2004, toont zich op zaterdag 27 november van zijn meest intieme kant.

Na zijn onverwachte deelname aan deze talentenjacht nam hij twee jaar de tijd om vanachter de piano een debuutalbum bij elkaar te schrijven. Door een samenloop van omstandigheden kenden we hem eerst als singer-songwriter ReBorn, maar nu definitief als Born Crain.
En hoe ... Zijn feelgoodnummers zijn intussen niet meer weg te denken op de nationale radio. ‘Fools Rush In’, het titelnummer van z’n eerste album, ‘Good Times’, ‘Walking In The Sun’ en de ballade ‘Don’t Ever Go’, beter bekend als de titelsong van de tweede ‘Aspe’-reeks, kunnen ondertussen door bijna iedereen worden mee geneuried.
2007 was het jaar van de doorbraak voor Born: vlotte verkoop van zijn album ‘Fools Rush In’, gastoptredens in de jubileumshows van Will Tura in Vorst en Eddy Wally in het Sportpaleis, een zeergegeerde ZaMu Award voor ‘beste pop’, een doorbraak in Japan én één van de meest geboekte live-artiesten van de zomer, met o.a. optredens op Marktrock, de Turnhoutse Vrijdagen en de Gentse Feesten!
Begin dit jaar mocht hij op de belangrijke muziekbeurs ‘MIDEM’ nog de prestigieuze EBBA-Award in ontvangst nemen als veelbelovende Europese artiest. De bal voor een Europese release is langzamerhand beginnen rollen.
Wil je er nog graag bij zijn, bestel dan nu de laatste kaarten voor het optreden van Born Crain op zaterdag 27 november. Tickets kan je bestellen via mail met vermelding van naam en het aantal tickets. Na uitvoering van de betaling worden de tickets online doorgestuurd.

Wat >>> Unplugged Sessions met Born Crain
Waar & wanneer >>> Sint-Gummaruskapel, Vonckstraat in Herenthout • op zaterdag 27 november 2010, om 21 uur
Tickets >>> 10 euro

Geen opmerkingen: