zondag 14 november 2010

Wateroverlast in provincie Antwerpen voorlopig stabiel

De wateroverlast in de provincie Antwerpen was zondag rond de middag overwegend stabiel. De kritieke punten zijn momenteel onder controle. Dat is deze voormiddag gebleken uit een coördinatievergadering met verschillende diensten.

De hulpdiensten blijven de situatie wel van dichtbij opvolgen, want het water dat zich momenteel in Brussel en Vlaams-Brabant bevindt, zal de komende uren naar de provincie Antwerpen vloeien. Vooral de regio Mechelen, Lier, Boechout en Ranst wordt extra in de gaten gehouden. De Zenne zou het grootste probleem kunnen vormen, aangezien al het water uiteindelijk in die rivier terecht zal komen.
Hoewel de wateroverlast momenteel stabiel is, staat het waterpeil op verscheidene plaatsen nog altijd hoger dan normaal. Dat is onder meer het geval voor de Kleine Nete ter hoogte van Herentals, de Schelde ter hoogte van Schelle en de Roerdomp in Geel.
Uit voorzorg worden er op vraag van provinciegouverneur Cathy Berx nog steeds zandzakjes gevuld. De medische hulpdiensten staan stand-by voor een eventuele evacuatie. Er wordt bij het nemen van maatregelen voorrang gegeven aan woongebieden en de drinkwatervoorziening. (belga)

Geen opmerkingen: