maandag 22 november 2010

Chiro helpt de natuur

Gisteren organiseerde de gemeentelijke milieudienst in samenwerking met de Chiro een aantal acties in het kader van de Dag van de Natuur. “Op de Bergen planten en onderhouden we houtkanten. Een aantal jeugdbewegingen helpt Natuurpunt een handje”, aldus schepen van milieu Hugo Cambré (Eenheid) vandaag uit in Gazet Van Antwerpen.

Vijfentwintig jongeren hebben Natuurpunt geassisteerd bij het aanplanten en onderhouden van een houtkant aan de Bergen. Een andere groep van vijftig jongeren heeft zwerfvuil opgeruimd in het Kapellekesbos aan het sportcentrum. De Chiro was zelf vragende partij. Het bos wordt door de jeugdbeweging immers gebruikt als speelbos.
De jongeren werden voor hun inzet door de gemeente beloond met een drankje, een koek en een klein geschenkje gemaakt uit FSC-hout. Voor de Chiromeisjes Marleen Echelpoels, Justin Dieltjens en Elise Echelpoels is er vandaag nog een extraatje. Zij staan immers met een foto in de krant, waarop ze te zien zijn terwijl ze een haag planten op de Bergen.

Geen opmerkingen: