maandag 22 november 2010

Het Groene Neteland zet feestneus op

De toeristische cluster Groene Neteland gaat jaarlijks ‘Gluren bij de Buren’. Zaterdag zette onze gemeente zichzelf te kijk. De leden van het Groene Neteland verwachtten zich afgelopen zaterdag aan een wandeling. In de plaats daarvan moesten ze zich echter een carnavalsoutfit aanmeten. Een grapje van de schepen van toerisme Hugo Cambré (Eenheid).

“Om beurt nodigt een lid van de duster de andere gemeentes uit. Deze keer kwamen Olen, Herentals, Vorselaar, Kasterlee en Grobbendonk bij ons kijken. Bedoeling is de buurgemeentes te leren kennen. Meestal gaat zo’n bezoek gepaard met een wandeling. Zeer fijn, maar als Stoetersdorp wilden wij iets anders doen”, legt schepen Cambré vandaag uit in Gazet Van Antwerpen.
En dus nam Cambré zijn collega-schepenen en de medewerkers van toeristische diensten en VVV’s mee naar het Stoetmagazijn. Daar bewaart ’s lands oudste carnavalsstoet zijn omvangrijke collectie kostuums. “We hadden voorzichtig een paar hoedjes klaargelegd. Tot onze verbazing vlogen ze alle vijftig vol enthousiasme in de rekken. In een mum van tijd was iedereen van top tot teen verkleed. Schepenen Ingrid Ryken (CD&V) uit Herentals en Mies Meeus (CD&V) uit Kasterlee dosten zich uit als twee prinsessen.”
Samen met de fanfare trok de bonte bende in stoet naar Torekensschool, waar prins Chris alle aanwezigen trakteerde op een optreden van zijn dansmariekés en jenever. En omdat zo’n bezoek vooral dient om van elkaar te leren, pakte André Cambré uit met een tijdelijke tentoonstelling. De stoetarchivaris toonde de toeristische medewerkers onze rijke carnavalsgeschiedenis.

Geen opmerkingen: