donderdag 4 november 2010

Jens Engelen (even) weg bij Trappers

IJshockeyer Jens Engelen neemt voorlopig afscheid van de Trappers uit Tilburg en gaat met onmiddellijke ingang naar het Belgische HYC Fintro Herentals. De 18-jarige Huirtuiteneir kreeg bij de Tilburgers minder ijstijd dan hij had gehoopt.

Er waren te veel goede spelers in de ploeg. Engelen gaat tijdelijk naar Herentals om zich daar verder te ontwikkelen. “We hebben met Jens afgesproken, dat hij in principe na dit seizoen bij Trappers terugkeert”, aldus coach Theo van Gerwen van Tilburg Trappers afgelopen dinsdag in de Nederlandse pers. “We hebben grote waardering voor Jens als speler en als mens. Door tijdelijk over te stappen naar Herentals krijgt hij wel de gewenste ijstijd en kan hij zich als speler nog verder ontwikkelen. We hebben met Jens afgesproken, dat hij in principe na dit seizoen bij Trappers terugkeert. We zijn bij dat we Jens in goed overleg de helpende hand hebben kunnen reiken.”
Een pikant detail aan deze tijdelijke transfer is dat uitgerekend Tilburg Trappers en Herentals morgenavond tegen elkaar spelen in de eerste wedstrijd van de North Sea Cup. Jens kan dus meteen aan de bak tegen zijn voormalige ploeggenoten.

Identikit >>> Jens Engelen werd geboren in Lier op 3 december 1991. Hij meet 1,93 meter, weegt 88 kilogram en schiet links. Hij begon zijn loopbaan bij HYC, verhuisde daarna naar Phantoms Deurne om enkele jaren geleden terug naar Herentals te keren. Midden 2009 werd hij naar de Tilburg Trappers getransfereerd.

Geen opmerkingen: