maandag 29 november 2010

Sneeuwpret

De sneeuw zorgt voor vertraagd verkeer op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Echt zware incidenten gebeurden er volgens het Vlaams Verkeerscentrum tot nog toe niet. “De avondspits is gelukkig aan het ergste ontsnapt”, zegt Hajo Beeckman van het centrum. Ook in Wallonië zorgt sneeuwval op verschillende plaatsen voor vertragingen.

“In Limburg begon het rond 16 uur te sneeuwen. Die sneeuwzone trok richting as Antwerpen-Brussel, wat voor het verkeer moeilijkheden veroorzaakte qua zichtbaarheid en rijcomfort”, zegt Beeckman. In Oost-Antwerpen en in Vlaams-Brabant was het verkeer daardoor op verschillende plaatsen vertraagd.
Files of noemenswaardige incidenten waren er echter niet. “De sneeuw begon net iets te laat om de avondspits in de war te sturen, we zijn er net aan ontsnapt”. De sneeuwzone trekt momenteel richting Gent, waar gelijkaardige problemen worden verwacht. Beeckman wijst er wel nog op dat de toestand op de weg, ondanks het feit dat er gestrooid is, op vele plaatsen gevaarlijk is door gladheid en slipgevaar.
In de provincie Luxemburg lag er vanochtend al een sneeuwlaag van drie tot vijf centimeter. Rond 13 uur sneeuwde het nog steeds. Op de E411 aan de Belgisch-Luxemburgse grens was er vanmorgen vertraagd verkeer en ook op de N4 in Martelange waren er problemen door een ongeval. Later op de dag was er ook vertraagd verkeer op de E411 rond Wellin en Verlaine, en ook op de E25 tussen Bastogne en Neufchâteau werden vertragingen gemeld.
Ook in de Oostkantons viel er sneeuw en die veroorzaakte vertraagd verkeer in Eupen en in Sankt-Vith richting Luxemburg. Rond 17.20 uur sneeuwde het ook in Wallonië Picarde: onder meer in Lessen, Aat en Edingen. De brandweer kreeg voorlopig nog geen meldingen van ongevallen. In Luik sneeuwde het eveneens, het winterplan werd er preventief afgekondigd, maar er is vooralsnog geen sprake van sneeuwellende. (belga)

Geen opmerkingen: