zaterdag 20 november 2010

Vierde ongeval in twee jaar

Op Heikant raakte gisteren een 54-jarige arts uit Bonheiden lichtgewond toen hij met zijn wagen over de kop ging en in de gracht belandde. De brandweer moest ter plaatste komen om de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Het is het zoveelste ongeval op den Heikant. De buurtbewoners weten hoe dat komt: “Iedereen rijdt hier te snel”, klinkt het.

Vier zware verkeersongevallen gebeurden er de laatste twee jaar op Heikant. In april vorig jaar nog kwam een 35-jarige motorrijder uit Berlaar om het leven nadat hij door een wagen werd gegrepen. Het gemeentebestuur kondigde toen maatregelen aan, maar daar is volgens de omwonenden nog maar bitter weinig van in huis gekomen.
“Een keer zijn er snelheidscontroles uitgevoerd”, stelt Peter Bouwen vandaag in Het Laatste Nieuws. “Maar dat was dan nog pal op de middag.” Bouwen weet waarover hij spreekt. In februari 2009 beleefde hij de schrik van zijn leven toen een Toyota de gevel van zijn woning doorboorde.
De gemeente erkent het probleem van de snelheidsduivels maar beweert machteloos te staan. Burgemeester Roger Gabriëls in Het Laatste Nieuws: “De weg wordt gebruikt als sluipweg om de rode lichten op de Herentalse Steenweg te omzeilen”, weet hij. “Hetzelfde probleem hebben we bijvoorbeeld in de Ristenstraat. De snelheid is er beperkt tot 50 of 70 per uur, maar automobilisten lappen die regels aan hun laars. Het is aan de politie om meer snelheidscontroles uit te voeren.”
Het voorstel van Peter Bouwen om Heikant alleen toegankelijk te maken voor plaatselijk verkeer, ziet onze burgemeester niet zitten. “Dergelijk verbod zal evenmin worden gerespecteerd door het sluipverkeer”, besluit hij.

Geen opmerkingen: