zaterdag 20 november 2010

Garage Van den Bulck brandde ook in 1998

Op maandag 8 november brandde de voormalige Citroëngarage van Staf Van den Bulck aan de Wiekevorstse Steenweg volledig uit. Wij namen een duik in ons archief omdat we ons meenden te herinneren dat het niet de eerste keer is dat de gebouwen door een brand wordt geteisterd.

En wat bleek? In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 april 1998 legde een felle brand de werkplaats van Staf Van den Bulck in de as. Acht voertuigen die in de hal stonden geparkeerd werden toen in de vuurzee vernield. De woning en de toonzaal bleven buiten schot.
In De Nieuwe Schakel schreven wij destijds hetvolgende: “Op het ogenblik dat de brandweer arriveert staat de hal reeds in lichterlaaie. Na drie kwartier bluswerk hebben de spuitgasten de brand onder controle. Ze blijven tot zeven uur ‘s ochtends nablussen om te voorkomen dat het vuur weer opflakkert. Er vallen geen slachtoffers. De drie werknemers zijn vanaf maandag technisch werkloos. De schade wordt op 20 miljoen frank geraamd. De brand werd mogelijk veroorzaakt door een defecte wagen die in de loods stond geparkeerd.”
Zoals eerder vermeld gaan de speurders er deze keer van uit dat de brand werd aangestoken. Het gerechtelijk labo heeft immers sporen van brandversnellers gevonden.

Geen opmerkingen: