zaterdag 20 november 2010

Webstek om brood te bestellen

Het idee is eigenlijk simpel: er wordt al veel online gewinkeld, dus waarom ook niet voor onze zondagse broodjes en taart? Studenten Thomas Anthoni (22) en Ben Van Gorp (22) uit Kasterlee lanceerden met succes een webstek. Momenteel zijn er zo’n dertig bakkers uit evenveel gemeenten aangesloten. De Herenthoutse bakkers hebben de weg naar Bakkersonline.be voorlopig nog niet gevonden.

Thomas en Ben, die beiden studeren in Leuven en bij de studentenverenging Pomponia aangesloten zijn, lanceerden hun webstek om online brood te bestellen afgelopen zomer. Vandaag verklappen ze in Het Nieuwsblad dat ze vorig jaar al met het idee rondliepen.
De eerste bakker die ze opzochten was bakker Verheyen uit Lichtaart. “Die stemde na enige aarzeling toe, vanaf dan volgden andere bakkers snel. Momenteel zijn bakkers in een dertig gemeenten aangesloten, waarvan de meesten in de provincie Antwerpen”, vertellen Thomas en Ben.
Ondertussen hebben zich om en bij de vierhonderd klanten geregistreerd. Voor de consument is aansluiten gratis, de bakkers kunnen de eerste twee maanden eveneens gratis afwachten of hun aanwezigheid op de site wel loont. Vanaf de derde maand betalen ze 25 euro per maand.
Een bestelling plaatsen is poepsimpel. De consument surft via de webstek naar de dichtstbijzijnde bakker, overloopt het aanbod en bestelt. De consument duidt dag en uur van voorkeur aan om de bestelling af te halen. De bakker stuurt daarna een bevestiging wanneer de klant kan langskomen.
Betalen kan de klant voorlopig enkel bij de bakker zelf. “Online betalen is nog niet mogelijk, maar dat is zeker een optie voor de toekomst”, aldus Thomas en Ben. Sinds de lancering is de webstek dan ook al sterk geëvolueerd. En dat is dan weer het werk van twee andere studenten, Stef Van Looveren en Toon Verwerft uit Geel, die de webstek beheren. De initiatiefnemers hebben zich trouwens verenigd in Webalize en geven via hun site heel wat feedback aan bakkers, die tevens flyers en posters krijgen als promotiemateriaal.

Geen opmerkingen: