maandag 10 januari 2011

Geen Huirtuitse Miss België

De Herenthoutse Stefanie Krieckemans is zoals verwacht niet de nieuwe Miss België. Die eer viel gisteren rechtenstudente Justine De Jonckheere (18) uit het West-Vlaamse Wevelgem te beurt. Eerste eredame is Chloé Saive uit Villers-l’Evêque, tweede eredame is Larissa De Castro uit Sint-Niklaas.

Uiteindelijk bleven er nog vijf kandidates in de running voor kroon en lint: vier Vlaamse en één Waals meisje. Krieckemans overleefde de eerste ronde niet.
Even werd gedacht dat de Waalse kandidate ging profiteren van het feit dat een halve natie op haar ging stemmen, maar recht geschiedde en de jongste kandidate uit het pak haalde het.
Volgens kenners is De Jonckheere een miss zoals een miss moet zijn: ziet er goed uit, kan het goed uitleggen en ze is tweetalig. In tegenstelling tot Chloé Saive die geen half woord Nederlands kent.
Justine was ontzettend blij met haar kroontje. “Mijn mama verjaart vannacht. Dit zal haar mooiste cadeau zijn”, vertelde ze. “En het kroontje slaapt vannacht naast mij.” Schoewen, hè ...

Geen opmerkingen: