zondag 9 januari 2011

Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdag 7 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats voor het personeel en het bestuur van gemeente en OCMW. In zijn nieuwjaarsrede herhaalde burgemeester Roger Gabriëls dat 2011 een moeilijk jaar zal worden, waarin besparingen centraal zullen staan.

“Er zullen onpopulaire maatregelen genomen moeten worden die zowel voor de inwoners als het personeel merkbaar gaan zijn”, aldus Gabriëls. “Zo werd reeds in de laatste gemeenteraad aangekondigd dat de gemeentebelastingen verhoogd worden. Verder zullen er bij het OCMW geen ingrijpende projecten opgestart worden en zal het personeelsbestand niet worden uitgebreid.”
Ondanks deze maatregelen ziet onze burgemeester de toekomst rooskleurig tegemoet en samen met het bestuur is hij ervan overtuigd dat deze moeilijke situatie de inwoners, personeel en bestuur dichter bij elkaar zal brengen. “2011 zal een jaar zijn waarbij we onze energie niet enkel in besparingen zullen steken, maar waar cruciale beslissingen genomen moeten worden binnen onze lange termijnprojecten, zoals onder andere de herlocalistatie van KFC Herenthout, de uitbouw van een administratief centrum, het project Kloosterstraat, de pastorij ...
In afwachting van de herlocalistatie van KFC Herenthout naar ’t Kapelleke heeft het gemeentebestuur alvast besloten om nu al over te gaan tot de verkoop van twee bouwgronden ter hoogte van de Sportstraat. De openbare verkoop vindt plaats op 17 januari om 16.30 uur in GOC Ter Voncke.

Geen opmerkingen: