vrijdag 18 maart 2011

Gemeenschapscentrum start met eigen aanbod

Het gemeenschapscentrum pakt nog dit najaar uit met een beperkt eigen cultureel aanbod. Bedoeling is het gat in het bestaande cultuuraanbod op te vullen. Er wordt gestart met een toegankelijke, moderne en momenteel populaire discipline: comedy.

Om één en ander uit te werken, werd een werkgroep samengesteld. Die bestaat uit drie afgevaardigden van het beheersorgaan: Sander Ooms (voorzitter), Stijn Raeymaekers (secretaris) en Bert Mans. De werkgroep heeft beloofd zo veel mogelijk uit het vaarwater van de Herenthoutse verenigingen blijven.
Eerste betrachting is alvast om de evenementen financieel laagdrempelig te houden. Het streefdoel is een inkomprijs van 2 euro. Hiermee wil men de Huirtuiteneir de kans geven in eigen dorp kwaliteitsvolle cultuur te beleven.
De werkgroep heeft ook gekozen voor een dubbelformule. Op vrijdag wordt er kleinschalig gewerkt in de Sint-Gummaruskerk. Zaterdag wordt een bekende naam of een populaire formule aangeboden die een groter aantal bezoekers op de been kan brengen. Op die dag wordt er dan uitgeweken naar het GOC.
De comedy-avond gaat door op 11 en 12 november 2011. Concreet wordt er momenteel bekeken of op vrijdag een avondvullend optreden van een improvisatiegezelschap haalbaar is. Op zaterdag wil men een bekende stand-upcomedian boeken in combinatie met een minder bekende naam.
Bij een positieve evaluatie wordt het concept van twee opeenvolgende avonden hernomen. Om bekendheid op te bouwen en herkenning te bevorderen, wordt gezocht naar een naam die universeel is en telkens opnieuw kan gebruikt worden. Mogelijke namen die in de running zijn: Cultuur Niet Duur, 2x2, Dubbel Geboekt, Dubbelzinnig en dubbel/dwars.

Geen opmerkingen: