dinsdag 22 maart 2011

Voetbaluitslagen (19 en 20 maart 2011)

Derde provinciale C
VC Poederlee - KFC 1-1
KFC Herenthout heeft de moeilijke verplaatsing naar VC Poederlee goed verteerd. Het speelde verdiend 1-1 gelijk en liet zo zien dat er steeds rekening moet gehouden worden met de Stoeters. Poederlee had in de beginfase wel het betere spel en meer balbezit, maar onze jongens gaven slechts één echte grote kans weg. Bartholomeeusen had echter te veel tijd nodig om af te drukken waardoor Ben Cannaerts nog gepast kon tussenkomen. Ook Herenthout maakte weinig klaar en de thuisdoelman werd nauwelijks op de proef gesteld. Tien minuten voor rust werd Luyten echter foutief gestopt in de grote rechthoek en kreeg Herenthout een strafschop kreeg. Wagemans zette zich achter de bal en ... miste.
Zelfde spelbeeld na de koffie. Er kwamen nauwelijks kansen en één doelpunt kon misschien wel genoeg zijn voor de zege. En na een kwartier in de tweede helft kwam dit doelpunt er ook, jammer genoeg voor KFC aan de verkeerde kant. Een thuisaanvaller dribbelde drie Herenthoutse verdedigers en na wat geharrewar werd de bal voorbij doelman Laureys binnen geknald. Onze jongens lieten de moed echter niet zakken en bleven vechten en zoeken naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werden ze beloond voor hun vechtlust. Sluyts bediende gepast Wagemans. Tim trapte op doel en de bal kwam via de keeper bij Willems terecht, die simpel kon binnentikken (1-1). Niet veel later werd het bijna 1-2, maar Sluyts miste jammer genoeg in een één-tegen-één situatie met de keeper.