maandag 4 april 2011

't Molenhuis gaat uit de bol voor Nick Nuyens

Ook in Herenthout is de zege van Nick Nuyens uitgebreid gevierd. Heel wat supporters verzamelden gisteren in ‘t Molenhuis. Van daar ging het naar het grote feest in Kafee Dé Max in Bevel, waar de winnaar van de 95e Ronde van Vlaanderen rond 23 uur werd verwacht.

Nick Nuyens heeft een flinke schare fans in ons dorp. Logisch: zijn moeder Maria komt uit Huirtuit en bijgevolg woont er ook heel wat familie van de BB (Bekende Bevelnaar). Bovendien heeft Nick, na zijn huwelijk met Evy Van Damme, nog een paar jaar in Herenthout gewoond ook.
Net als wij hebben de meeste fans de Ronde van Vlaanderen gisteren thuis voor televisie gevolgd. “De Ronde is eigenlijk de enige koers op Belgische bodem die we niet langs het parcours volgen”, zegt supporter Jozef Troonbeeckx vandaag in Het Nieuwsblad. “De reden is eenvoudig, de toestanden rond de Ronde van Vlaanderen zijn veel te hectisch en te druk geworden. Die wedstrijd kun je echt beter bekijken op het kleine scherm. Maar als we dit op voorhand hadden geweten, hadden we de trip misschien toch gemaakt.”
Na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen hoopten de supporters op bevestiging. Dat die er meteen kwam in Vlaanderens Mooiste was ook voor supporter Jan Troonbeeckx een verrassing. “We hebben erg lang niet in geloofd”, geeft hij grif toe. “Tijdens de wedstrijd hebben we Nick niet zoveel in beeld gezien. We hebben ook twee- tot driemaal het gevoel gehad dat de koers gereden was. Cancellara één minuut weg, daarna Gilbert die het laken naar zich leek toe te trekken. En toch was er dan nog een spurt, met spanning tot op de streep. Cancellera die opnieuw adem had gevonden, Chavanel die een sterke wedstrijd reed, maar het is onze Nick geworden.”
Een van de volgende belangrijke afspraken in de agenda van de Bom van Bevel is de Amstel Gold Race. “We staan in Valkenburg op de Cauberg”, zeggen de supporters. Al beseffen ze dat het niet gemakkelijk zal zijn. “Voor de aanvang van het seizoen kruiste Nick deze wedstrijd aan, maar na de voorbije twee weken kennen ze hem weer allemaal.”
In Bevel moesten de supporters uiteindelijk wachten tot 0.30 uur om hun held te zien. Toen hij aan supporterscafé De Max aankwam, gooide Nuyens zich meteen in de armen van zijn grootouders. “Ik heb mijn overwinning tot een stuk in de nacht gevierd met mijn supporters”, aldus een overgelukkige Nuyens op Sporza.
Toen Nuyens uiteindelijk toch naar huis kon, genoot hij in stilte na met zijn zwangere vrouwtje. Stilaan begint het ook door te sijpelen wat het betekent om de Ronde van Vlaanderen te winnen. “Ik heb al meer koersen gewonnen, maar dit is toch iets anders ...” (Bron: Het Nieuwsblad, Sporza)

Geen opmerkingen: