donderdag 16 juni 2011

“Hoppieburger nu al een klassieker”

In de Huirtuitse frituren kun je momenteel een Hoppieburger kopen. De jongens en de meisjes van Speelpleinwerking Herenthout promoten de burger vandaag in de regiokaternen van Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen.

“We proberen ieder jaar iets origineels te verzinnen om onze werking aan te prijzen”, vertelt Koen Van Laer in Het Nieuwsblad. “Vorig jaar, in volle verkiezingstijd, hebben we onze eigen partij opgericht: de SPW, en volop verkiezingsaffiches gehangen. Dit jaar moet de Hoppieburger een tijdelijk alternatief worden voor de gekende burgers.”
In de deelnemende frituren en broodjeszaken hangt publiciteit voor zowel de hamburger als voor de speelpleinwerking. Ook de papieren wikkel die rond de burger zit, beval allerlei informatie. De burgers verkochten tijdens het lanceringsweekend opvallend goed. Het unieke recept maakt van de Hoppieburger nu al een klassieker.
Een testpanel kwam de burger in frituur De Nief Met in de Vonckstraat samenstellen. “Naast een hamburger liggen er verse sla en gebakken ui tussen het broodje. Maar de mysterieuze Hoppiesaus bepaalt alles. Nee, ik verklap de samenstelling niet”, houdt frituriste Greet Serneels het been stijf in Gazet Van Antwerpen.
De Hoppieburger bestaat overigens in twee versies. Naast de klassieke burger met rundsvlees, is er ook een vegetarische variant. Beide burgers zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar. “Als de Speelpleinwerking eind juli stopt, houdt ook de verkoop op. Tenzij een grote firma in snacks veel geld betaalt voor ons idee”, lacht monitor Sven Cambré.
Koen Van Laer hoopt dat de speelpleinwerking, net als de vorige jaren, opnieuw zal aanslaan bij de jongeren. “Verdeeld over de verschillende afdelingen hadden we vorig jaar vaak meer dan 120 kinderen per dag. En dat is een meer dan behoorlijk resultaat. De eerste week is het traditioneel al meteen keidruk”, weet Van Laer. “Dat komt omdat de meeste mensen dan nog niet met vakantie zijn.”





Geen opmerkingen: