dinsdag 14 juni 2011

Speelpleinwerking lanceert eigen hamburger

Speelpleinwerking Herenthout lanceerde op 10 juni de Hoppieburger. Met deze burger, die in de Herenthoutse frituren en broodjeszaken slechts tijdelijk verkrijgbaar is, wil de jeugddienst op een ludieke en originele manier de speelpleinwerking onder de aandacht brengen. De zomerwerking is elk jaar goed voor een 120-tal kinderen per dag.

De Hoppieburger is een lokaal alternatief voor de ‘gewone’ burger, hét icoon van de fastfood. Een testpanel, bestaande uit mensen van de speelpleinwerking en de jeugddienst, heeft diverse combinaties en smaken kunnen uitproberen. “De combinatie van een mals gegrild broodje, verse sla, heerlijk sappig rundsvlees, gebakken uitjes en de enige echte Hoppiesaus maken van de Hoppieburger nu al een klassieker”, klinkt het.
De Hoppieburger is slechts tijdelijk op de Herenthoutse markt verkrijgbaar. De verkoop­cijfers tijdens het lanceringsweekend waren naar verluidt veelbelovend. Wees er dus snel bij ...
Heb je na het lezen van dit stukje een onweerstaanbare drang naar nóg meer burgers? Kok Harry Belmans en fotograaf Heikki Verdurme gingen op zoek naar het geheim van de lekkere en gezonde burger en verzamelden 50 recepten in een nieuw kookboek.

Extra >>> ‘De lekkerste burgers’ (ISBN 978-90-572-0345-9) door Harry Belmans en Heikki Verdurme, is uitgegeven door Linkeroever en kost 19,95 euro. Blader hier door een digitaal inkijkexemplaar.

De lekkerste burgers

Geen opmerkingen: