maandag 13 juni 2011

AHasbeststorm

Eind vorige maand berichtte Gazet Van Antwerpen over een protesterende Wim Van Thielen op de gemeenteraad van 23 mei 2011. De CD&V’er meende te weten dat werkmannen van de gemeente op de hoek van de Wiekevorstse Steenweg en den Uilenberg een woning met asbestcementen leien hadden afgebroken zonder beschermingspakken en -maskers.

Omdat burgemeester Roger Gabriëls (GBL) in de Gazet vertelde dat alles veilig was verlopen en niemand besmet geraakte, werd het berichtje ook opgevist door de anonieme faceboekgroep AHa. “Blijkbaar heeft de man naast voor metser ook nog voor veiligheidscoördinator en dokter geleerd. Weer een staaltje van onverantwoordelijkheid!!! Nog straffer, de GVA slikt dit zonder meer.” Waarop zich een vinnige discussie onstspon tussen journalist Stefan Laenen (GvA) en ... tja, wie eigenlijk?
Een op z’n pik getrapte Laenen stelde terecht dat deze geheimdoenerij de geloofwaardigheid van AHa ondermijnt. “In geen enkel opzicht ontstijgt deze pagina de talloze anonieme mails die dagelijks een redactie bereiken en linea recta de prullenbak ingaan of de laffe anonieme internetfora waarop het krioelt van duur verpakte... euh... zever.”
Een noemenswaardige poging van Laenen - Frankie Loosveld had het niet beter gekund - maar het visje beet niet. “De groep heeft langgeleden besloten om anoniem te blijven”, luidde het nietszeggende antwoord.
Er zijn er die denken dat AHa apolitiek zou zijn, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Is hij/zij rood gekleurd? Ik denk het niet. Oranje dan maar? Het is in ieder geval een hele slechte verkiezingsstunt ...
Maar dit geheel terzijde. Voorlopig lijkt het asbestverhaal een storm in een glas water. Maar als het ooit een orkaan wordt, lees je het eerst in Gazet van Antwerpen.

Extra bladwijzer >>> Lees hier de hele discussie.

Geen opmerkingen: