zondag 17 juli 2011

Beunhazen winnen (moeilijke) Chiro-quiz

De Zomerse quiz van de Chiro is gewonnen door de Beunhazen. Zij behaalden 116 punten op een totaal van 177. Moordgat (112) eindigde tweede en Choucroute (108). Huurlingen (107) en Haasjes (106) vervolledigden de top 5. 42 ploegen namen deel

Ondanks het grote deelnemersveld was de quiz geen onverdeeld succes. De vraagstelling was volgens heel wat quizzers nogal ver gezocht. Er steeg dan ook geregeld gemor op in de tent.
Ook op het Los Flippos-forum kregen de organisatoren heel wat kritiek te slikken. “Ik vond het sjorwerk bij de inkom wel mooi. Ze hadden beter wat meer werk in de quiz gestoken!”, schrijft iemand van de ploeg Pelter Skelter, zesde in het eindklassement.
Een beetje cru misschien, maar dat amper de helft van de deelnemende ploegen ‘geslaagd’ was en de winnaar maar net 75% haalde, stemt natuurlijk tot nadenken. Tekenend waren de scores in de superronde: alle ploegen gebuisd ... “Dat zal wel niet de bedoeling geweest zijn”, weet iemand uit Berchem.
Ploeg De Bantoer reikt gelukkig de oplossing aan. “Volgend jaar iets meer doordacht en dan komen we eventueel wel terug. Maar als er teveel opstellers zich willen bewijzen door vragen te stellen die amper iemand weet, dan geven we het op.”

Geen opmerkingen: