zaterdag 16 juli 2011

RUP ’t Kapelleke goedgekeurd

De gemeenteraad heeft in zitting van 27 juni het aangepaste ruimtelijk uitvoeringsplan voor ’t Kapelleke voorlopig vastgesteld. In het plan zijn een fuifzaal, een beachvolleybalterrein en twee voetbalvelden voor duiveltjes voorzien.

Na de definitieve goedkeuring van het RUP door de provincie kan KFC Herenthout dan éindelijk naar ’t Kapelleke verhuizen. Op de vrijgekomen terreinen aan de Cardijnlaan komt dan een verkaveling met 80 bouwgronden.
Bepaalde oppositieleden die bindingen hebben met KFC Herenthout hadden in eerste instantie nogal wat bezwaren. Het bestuur van KFC speelde het echter slim. Op vraag van de meerderheid namen zij plaats in het publiek. Of één en ander ermee te maken had, is niet echt zeker, maar diezelfde oppositieleden hielden hun ‘spreekwoordelijke kak’ naar verluidt wel in en onthielden zich.

Openbaar onderzoek
Vanaf van 20 juli tot en met 17 september 2011 ligt het RUP ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen aan de Bouwelse Steenweg 8. Je kan er elke weekdag terecht van 9 tot 12 uur en op maandagavond van 17.30 tot 20 uur.
Al wie aangaande dit plan bezwaren of opmerkingen heeft, dient deze per aangetekend schrijven over te maken aan de voorzitter van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, p/a gemeentehuis Herenthout, Bouwelse Steenweg 8, 2270 Herenthout. Je kan je bezwaar ook tegen ontvangstbewijs afgeven op het gemeentehuis. Alle opmerkingen of bezwaren dienen bezorgd te worden vóór 18 september 2011.

Meer info vind je op de webstek van de gemeente, onder Openbare onderzoeken van de dienst Ruimtelijke Ordening.

Geen opmerkingen: