vrijdag 15 juli 2011

Dodelijk ongeval met terreinwagen in Langstraat

Een man uit Herenthout is vanochtend om het leven gekomen toen hij met zijn terreinwagen over de kop de ging in de Langstraat. De ravage was enorm. Brokstukken vlogen in het rond en beschadigden de daken van twee huizen. De bestuurder was op slag dood.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend omstreeks 6.30 uur op het kruispunt van de Langstraat met de Brannekensstraat, ter hoogte van het huisnummer 143. De 44-jarige Nico V.D.W. (Itegemse Steenweg) week met zijn Land Rover om nog onduidelijke redenen van de baan af. De terreinwagen belandde in de gracht, knalde tegen een betonnen duiker, ging meerdere keren over de kop en kwam op het fietspad tot stilstand. Onderweg had het gevaarte nog enkele verkeersborden meegenomen en een koppel voortuintjes doorploegd.
De klap moet enorm zijn geweest, want enkele tegels van het voetpad vlogen tot op het dak van de woning waarvoor de wagen tot stilstand kwam. Volgens de hulpdiensten was het slachtoffer op slag dood. De man was gehuwd en vader van drie kinderen.
Een ooggetuige verklaarde dat de chauffeur van de terreinwagen vóór het fatale ogenblik zeker niet te hard reed. Vermoed wordt dan ook dat hij onwel is geworden achter het stuur.
Aangezien er slechts één voertuig bij het ongeval betrokken was, stuurde het parket geen verkeersdeskundige ter plaatse. De rijbaan bleef ruim twee uur afgesloten.

De Standaard - Bestuurder op slag dood bij ongeval met terreinwagen in Herenthout

Geen opmerkingen: