dinsdag 5 juli 2011

Bouwelse Steenweg lijkt vervloekt

Walter Vets, de 51-jarige man die vrijdagavond om het leven kwam na een dramatisch ongeval op de Bouwelse Steenweg, wordt zaterdag gecremeerd. De plechtigheid vindt om 10 uur plaats in onze parochiekerk. De man laat drie kinderen na.

Vrijdagavond 23.30 uur: zoals zo vaak is Marleen V.D.B. (54) aan het joggen langs de Bouwelse Steenweg in Herenthout. Net op een plaats waar een van de lantaarnpalen ’s nachts niet meer brandt, loopt het fout. De 51-jarige Walter Vets, die met zijn bromfiets op weg is naar huis en bovendien bijna thuis is, raakt haar in het voorbijsteken. De jogster komt zwaar ten val en loopt verschillende breuken op. De bromfietser komt ongelukkig op de rijbaan terecht. Een auto die ook in de richting van Herenthout rijdt, kan de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer overlijdt ter plaatse.
“De hulpdiensten die ter plaatse kwamen, stelden vast dat de bromfietser overleden was”, wist commissaris Dirk Van Peer van de politie Neteland gisteren in Het Nieuwsblad. “De bestuurster van de wagen verklaarde dat ze het slachtoffer echt niet had zien liggen.”
Het ongeval was zaterdag hét gespreksonderwerp van de dag. “We werden wakker door een harde knal. Toen we buitenkwamen, zagen we de bromfietser liggen. Korte tijd later kwamen de hulpdiensten er al aan. Er kon geen hulp meer baten voor het slachtoffer”, vertellen de buurtbewoners in de krant.
Marleen V.D.B, die ook in de buurt woont, loopt regelmatig langs de Bouwelse Steenweg. “We zien haar een paar avonden per week voorbijlopen. Wel altijd laat, maar het donker kan haar niet deren. Ze is een echt avondmens.”
De buurbewoners zijn flink geschrokken door het ongeval. “Hoeveel pech kan die bromfietser wel niet gehad hebben? Net op het moment dat hij was gevallen, kwam die wagen eraan. We hebben de bestuurster van de wagen nog zien zitten. Ze was helemaal in shock en zat te trillen in de auto. Voor haar moet dit ook verschrikkelijk zijn.”
De Bouwelse Steenweg lijkt wel vervloekt. Iets meer dan een jaar geleden gebeurde er ook een dramatisch ongeval. De 28-jarige Michel Mannaerts was samen met enkele vrienden naar de Hooifeesten gegaan in Herenthout. Op de terugweg naar huis werd hij opgeschept door een wagen. Het ongeval gebeurde toen voor de ogen van zijn vrienden. De jongeman overleed ter plaatse.

Geen opmerkingen: