woensdag 6 juli 2011

Herenthout feest én zingt!

De cultuurraad en het gemeentebestuur van Herenthout organiseren ook dit jaar festiviteiten naar aanleiding van de Vlaamse en de nationale feestdag.

Door het feest van de Vlaamse gemeenschap op zaterdag 9 juli in de gezellige tuin van Huis Driane te organiseren, wordt opnieuw aangeknoopt met een oude traditie. Het tuinterras zal opgeluisterd worden door De Drie Vrienden uit Nijlen. Zij brengen oude Vlaamse liedjes en meezingers. Het startschot klinkt om 20.00 uur. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar het GOC Ter Voncke.
De viering van de nationale feestdag op donderdag 21 juli gaat traditiegetrouw door op de Markt. Thema dit jaar is ‘Herenthout zingt!’. Spelers zijn de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, Jo en Nele Witvrouwen, én ... alle aanwezige kelen op het marktplein. Aanvullend is er een concert van Zwart op Wit. Ook bij slecht weer zal deze viering (binnen) doorgaan.
Volgende meezingers staan tijdens de 21 juliviering op het programma: ‘Mexico’ (Zangeres Zonder Naam), ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ (Corry), ‘Vlieg met me mee’ (Paul de Leeuw), ‘Suzanne’ (VOF De Kunst), een Bobbejaan Schoepen-medley met ‘Café zonder bier’ en ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Anne’ (Clouseau), ‘Ik wil je’ (De Kreuners) en ‘Liefde voor muziek’ (Raymond). U kan in de badkamer alvast beginnen oefenen!

Wat >>> Herenthout Feest! met De Drie Vrienden // Herenthout Zingt! met de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, Jo en Nele Witvrouwen, en Zwart op Wit
Waar & wanneer >>> Herenthout Feest! — De tuin van Huis Driane (Molenstraat), op zaterdag 9 juli 2011, vanaf 20 uur // Herenthout Zingt! — Marktplein, op donderdag 21 juli 2011, vanaf 19.30 uur

Geen opmerkingen: