woensdag 22 augustus 2012

Braderij 2012

Herenthout maakt zich op voor de jaarlijkse braderij. De verkeersvrije centrumstraten zullen van 24 tot en met 28 augustus weer ingenomen worden door koopjesjagers én feestvierders ...

Naast interessante koopjes biedt de jaarlijkse braderij-handelsfoor ook heel wat animatie. De ‘grootste’ naam die dit jaar op de affiche prijkt, is die van Silke Mastbooms. Zij treedt op zondag 26 augustus op aan de kerk. De 18-jarige jongedame uit Deurne werd tweede tijdens de finale van de eerste editie van de talentenjacht ‘The Voice van Vlaanderen’.
Het marktplein en de centrumstraten zijn op vrijdag verkeersvrij vanaf 18 uur. De Djembé Boys (19-23 u.) zorgen op de openingsdag traditioneel voor de nodige muzikale verstrooiing. Aan Café Molenhuis (Molenstraat, 22 uur) treedt vrijdag het duo STIKS op. Kris Ratiau en Dave Elli gebruiken geen podium maar gaan de uitdaging aan om tussen hun publiek te spelen en hen zo op een interactieve manier te benaderen.
Van zaterdag tot en met maandag beginnen de festiviteiten op 14 uur. Op zaterdag zijn er o.a. optredens van de Pretband SamSam (14-18 uur) en de Kon. Fanfare St.-Pieter (19-23 uur). Consanguinity, het groepje van Tom en Raf Roothooft en Matthias Fransen, treedt op aan Café Lamoen (Nijlense Steenweg) om 21 uur, dj Drave Brown in Café Molenhuis (Molenstraat) vanaf 22 uur.
Op zondag worden de straten onveilig gemaakt door een zeepbellenman op stelten en door Fanfare Sint-Imitato (14-23 uur). Tom en Raf Roothooft treden om 15 uur op aan gemeenschapsschool ’t Klavertje (Vonckstraat), terwijl Discobal Marginal voor ambiance zorgt in Café Molenhuis (Molenstraat) vanaf 22 uur. Liefhebbers van stevige rock komen op zondag dan weer aan hun trekken in Café Den Bluez (Vonckstraat, 21 uur) voor een dubbeloptreden van Critter Carnival en Stonepiler. Dj’s Mike Tohr & Jennaz (Nachtlawaai) spelen er ten dans. Bij Poco Crescendo in de Jodenstraat kan je terecht voor ‘Op Volle Toeren’, de jaarlijkse Nederlandstalige top 100.
Op maandag (19-23 uur) trekken The Dixie Jazz Men met aangepaste outfit én in originele dixieland-bezetting (slagwerk, trompet, klarinet, banjo en schuiftrombone) door de Herenthoutse straten. Verwacht je aan aanstekelijke, licht verteerbare jazz die ervoor zorgt dat iedereen op de terrasjes in een opgeruimde stemming een volgend rondje bestelt.
Op dinsdag kan je vanaf 8 uur ’s morgens al terecht op de jaarlijkse feestmarkt. De Bluesband sluit de braderij af aan de kerk om 19 uur. Ive Rénaarts zorgt om 19.30 uur voor ambiance in de tuin van gemeenschapsschool ’t Klavertje (Vonckstraat).
Ook de kinderen komen dit jaar weer aan de bak. Van zaterdag tot en met dinsdag stallen zij tussen 14 en 18 uur hun spulletjes uit tijdens de traditionele kindermarkt. Iedereen is er dus klaar voor. Nu alleen nog hopen dat het weer een beetje meezit ...

Geen opmerkingen: