zaterdag 11 augustus 2012

Herenthoutse brandweer biedt hulp bij bedrijfsbrand

Radiatorenfabrikant Henrad in Herentals moest gisteren ontruimd worden na een zware brand. Om het vuur te blussen, moest de brandweer van Herentals o.a de hulp inroepen van het Herenthoutse korps.

De brand bij Henrad aan de Herenthoutseweg brak gisterochtend rond 7.15 uur uit. Oorzaak was een breuk in de hydraulische leiding van een van de productielijnen. Daardoor was er hete olie op de grond gevallen. In combinatie met een kortsluiting in een elektriciteitskabel zorgde dat snel voor een hevige brand. Een brand die uiteindelijk moeilijk te blussen bleek.
Volgens brandweercommandant Jan Peelaerts was de brand bij de radiatorenfabrikant een van de moeilijkste waarmee het korps van Herentals al af te rekenen kreeg. “Het vuur had zich verspreid via ondergrondse kabelgoten. Bovendien is het bedrijf enkele hectaren groot. Om dicht genoeg bij de brandhaard te kunnen, moesten we met onze wagens binnen rijden”, legt de brandweercommandant uit in Het Nieuwsblad.
Omdat er olie in brand stond, kon er niet geblust worden met water. “We hebben poederblussers en schuim gebruikt om het vuur te bestrijden. Verschillende korpsen zoals die van Mol, Geel, Herenthout en Grobbendonk hebben ons bijstand verleend. Niet alleen om voldoende bluspoeder te hebben, maar ook om onze manschappen te kunnen aflossen. Er moest gewerkt worden met perslucht, en dat is heel vermoeiend”, aldus nog Peelaerts.

Geen opmerkingen: