maandag 20 augustus 2012

Willy Sommers @ Parkfeesten

De editie 2012 van de Parkfeesten was een schot in de roos. Dankzij het warme weer heerste er een gezellige drukte in het park naast de kerk. De 650 aangehaalde stoelen waren dan ook in een mum van tijd volzet.

Opener dit jaar was Stef Bef van Katastroof met zijn soloproject Kameraad Korsakov (***). Zoals het een linkse rakker betaamt, schopte hij heel wat heilige huisjes tegen de grond. Op de setlist van de stand-up communist ook twee songs van Katastroof: ‘De Eurotechnokraten’, een gepimpte versie van ‘De Kristendemokraten’ en afsluiter ‘Iejel de Weireld Stinkt’. Tussendoor was er met ‘Hij Is van de Partij’ even ruimte voor een cover van het jarige cabaretpunkgezelschap pIE p.KLEIN.
Daarna was het de beurt aan Willy Sommers (***). Hij zette er meteen de beuk in met ‘Laat de Zon in je Hart’, de nieuwe single ‘Dromen van Verre Stranden’ en ‘Als een Leeuw in een Kooi’. Natuurlijk mocht ook ‘7 Anjers, 7 Rozen’ niet ontbreken. Na het optreden hadden de organisatoren een verrassing voor de sympathieke zanger, die onlangs zijn zestigste verjaardag vierde en dit jaar veertig jaar op de planken staat. Willy kreeg een reuzegrote verjaardagskaart en veertig rozen cadeau. De kaart kon door de aanwezigen in het park gehandtekend worden aan de inkom. Achteraf was Sommers helemaal niet te beroerd om zowat met iedereen op de foto te willen ...
De Kempische band La Cuenta (***), ondertussen al 25 jaar op de planken, toonde zich een waardige afsluiter voor de heetste Parkfeesten ooit. Hun gevarieerde coverset — o.a. ABBA, Doe Maar, Louis Prima, Madness, Rita Deneve én Willy Sommers passeerden de revue — zette het park in vuur en vlam. Het ondertussen traditioneel geworden afsluitende vuurwerk deed daar nog een schepje bovenop.
Dit jaar jammer genoeg geen optredens van lokaal talent. Op het Jeugdraad-podium zorgde enkel deejay Cjelebration voor ambiance. Tussendoor organiseerden enkele dames wel een flashmob. Op de tonen van ‘Balada Boa (Tchê Tcherere)’ van Gustavo Lima begon de dertigkoppige bende plots vanuit het niets aan een gemeenschappelijk dansje.


Zangers onder elkaar ...

Extra >>> Meer foto’s op de Flickr-pagina van Kempen Actueel ...

Geen opmerkingen: