dinsdag 18 september 2012

Herenthout neemt optie op ACV-gebouw

Herenthout heeft plannen om het ACV-gebouw op de Bouwelse Steenweg te kopen. Het gebouw staat sinds eind augustus te koop. Een buurtbewoner maakte het gemeentebestuur attent op de buitenkans.

Het schepencollege heeft het gebouw ondertussen bezocht en onmiddellijk een optie genomen. “Wij zijn vorige week maandag gaan kijken en het is 100 procent meegevallen”, aldus eerste schepen Stijn Raeymaekers (Eenheid). “Het gebouw is vrijwel instapklaar. Enkel de ramen langs de voorgevel en die op bovenverdieping achteraan zijn aan vervanging toe.”
Het gebouw op nummer 52 leent zich onzes inziens uitstekend als onderkomen voor verenigingen in huisnood. En zo hebben we er toch een paar: wij denken hierbij in eerste instantie aan Atelier Matsijs en Fotoclub Toreke. Het volwassenenatelier onderbrengen in eenzelfde lokaal als het jeugdatelier was niet echt een goed idee en Klim-op barst uit zijn voegen. Zo moeten zowel de fotoclub als de muziekacademie hun lokaal delen met de school. Om over de kelder waar Heemkring Sandelyn is weggestopt nog maar te zwijgen.
Toch zal het nog even duren vooraleer Herenthoutse verenigingen hun intrek kunnen nemen op de Bouwelse Steenweg. Het OCMW-gebouw op nummer 14 is immers dringend aan renovatie toe. “Misschien is afbraak zelfs de enige juiste beslissing en moeten we het OCMW integreren in een (ver)nieuw(d) gemeentehuis”, stelt OCMW-voorzitter Patrick Heremans (GBL). “Tijdens die overbruggingsperiode kan het OCMW-personeel perfect gehuisvest worden in het voormalige ACV-gebouw.”
Of de oppositie dit niet gaat bestempelen als een verkiezingsstunt? “Kan best zijn”, zeggen zowel Raeymaekers als Heremans. “Maar de opportuniteit doet zich nú voor. Dit is een kans die we niet mogen laten schieten.”

Geen opmerkingen: