zondag 16 september 2012

GBL stelt kandidatenlijst voor

Een dag na CD&V maakte ook Gemeentebelangen hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Met drie twintigers in de rangen, kiest ook GBL voor verjonging.

Eerlijk: het persmoment in ’t (oud) Kapelleke op zaterdag had toch nét iets meer cachet dan dat van een dag voordien. Zo werd iedereen bijvoorbeeld getrakteerd op koffie en koffiekoekjes.
OCMW-voorzitter Patrick Heremans deed het welkomstwoord, kandidaat-burgemeester Roger Gabriëls schetste in het kort de geschiedenis van zijn partij. Hij benadrukte hierbij dat GBL helemaal niet blauw kleurt. Meer nog: flink wat van zijn partijgenoten zijn oranje. De schrik zit er precies toch een beetje in. Het verhaal van de inwijkelingen weer.
De kandidatenlijst van GBL werd middels een powerpointpresentatie geïllustreerd. Enkele cijfers: de gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 44 jaar, onder de acht nieuwelingen bevinden zich vijf vrouwen en drie mannen én drie van hen zijn jonger dan 25 jaar! Opvallend ook: heel wat kandidaten zijn actief in het plaatselijke verenigingsleven. Vaak hebben ze ook een bestuursfunctie.
Deed CD&V een dag voordien eerder geheimzinnig over het partijprogramma, dan speelde GBL meteen open kaart. Na de voorstelling van de kandidaten, sneden Gabriëls en Heremans meteen de belangrijkste aspecten van hun programma aan. Uit het sociale luik onthouden we vooral de renovatie van de LOI-woning (lokaal Opvang Initiatief) in de Kloosterstraat. De eerste werken starten in oktober. Verder wil GBL bejaarden zo lang mogelijk in eigen omgeving laten wonen.
Ook bij GBL is de bouw van een polyvalente zaal voor de culturele verenigingen in Herenthout van primair belang. Het overleg tussen de verschillende scholen moet gestimuleerd worden en men wil koepeloverschrijdende initiatieven voorzien voor alle onderwijsnetten, iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen.
Na de voorstelling van de lijst volgde ook hier een vragenrondje. Of Roger Gabriëls bij een niet-verkiezing tot burgemeester zijn kiezers ook de rug zou toekeren, wou iemand weten. Gabriëls antwoordde zelfzeker: “Dat zal nooit gebeuren. Daarvoor zijn de afgelopen 18 jaar té mooi geweest!”
Frans ‘Sooi’ Witvrouwen toonde zich een trotse grootvader. Immers: zijn kleindochter Tine staat mee op de lijst. Wie van de twee uiteindelijk een mandaat zal opnemen, is nog niet zeker. “Eerst de uitslag afwachten”, verduidelijkte de uittredende schepen van openbare werken. “En dan komen we er samen wel uit ...”

De GBL-lijst >>> 1. Roger Gabriëls // 2. Ingrid Verheyen // 3. Patrick Heremans // 4. Ann Willems // 5. Gert Van Dyck // 6. Leo Van Herck // 7. Greet Peeters // 8. Herman Dom // 9. Tine Witvrouwen // 10. Wim Van Looy // 11. Denise De Ceulaer // 12. Jo Witvrouwen // 13. Nele Peeters // 14. Maarten Aerts // 15. Margo Van Der Steen // 16. Luc Janssens // 17. Maria Willems // 18. Marleen De Ridder // 19. Frans Witvrouwen

Geen opmerkingen: