zaterdag 15 september 2012

CD&V Herenthout stelt kandidatenlijst voor

Precies een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen stelde CD&V Herenthout gisteren haar kandidatenlijst voor. Met elf verse kandidaten op negentien kiest CD&V resoluut voor vernieuwing.

Het was een stralende Koen Joos die iedereen verwelkomde op het persmoment in De Pastinaak. De CD&V-voorzitter zei niet alleen trots te zijn over de weg die zijn partij tot nu toe heeft afgelegd in de oppositie. Hij was best ook fier op de kandidatenlijst, die gedragen wordt door elf nieuwelingen, zeven mandatarissen én ... een ex-burgemeester.
Inderdaad: Tuur Baeten, die zes jaar geleden nog overwoog een punt te zetten achter zijn politieke carrière, is enigszins verrassend lijstduwer. “Met Tuur hebben we iemand met een enorme dossierkennis”, wist lijsttrekker Maurice Helsen. “Hij is een inspiratie voor ons allen.”
Helsen, manager bij een chemische multinational, noemde de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober nu al historisch, “omdat het de eerste keer is dat de CD&V opkomt in Herenthout.” Hij stelde de 19 kandidaten een voor een kort voor. “Het is sterke lijst geworden”, zei hij. “We hebben een heterogene mix van jong en oud. Zowat iedereen heeft affiniteit met het sociale aspect van de samenleving. We mogen stellen dat dat als een rode draad door de lijst loopt.” Exponent op de lijst wat dit betreft, is Lief Dens, die zich wil inzetten voor mensen met beperkingen.
Na voorstelling van de kandidaten mocht de pers vragen stellen. Of hij zijn mandaat gaat opnemen indien hij wordt verkozen, wou iemand van Tuur Baeten weten. “Zou best kunnen ...”, klonk het eerder mysterieus. “Laten we vooral met twee voeten op de grond blijven”, hield Baeten de boot af.
Dat CD&V in hun verkiezingscampagne de nadruk legt op het financiële aspect werd ook gisteren niet onder stoelen of banken gestoken. “Het is inderdaad een belangrijk item op de politieke agenda”, aldus Maurice Helsen. “Wij willen opnieuw investeren en iets teruggeven aan de bevolking.” Een belastingverlaging is volgens hem evenwel niet aan de orde.
Andere projecten waar CD&V mee wil instappen, zijn een podiumzaal met een centrale ligging en een definitieve locatie voor het jeugdhuis en andere verenigingen in huisvestingsnood. “De oplossingen die het huidige bestuur aanbiedt, zijn maar tijdelijk. Trouwens: alle verwezenlijkingen waarmee wordt uitgepakt, zijn het gevolg van beslissingen die door de vorige legislatuur werden genomen.”
Voorzitter Koen Joos bedankte iedereen op de CD&V-lijst en ging zelfs nog verder. “Iedereen die zich inzet om op te komen - op welke lijst dan ook - heeft een toegevoegde waarde voor de gemeenschap”, zei hij.
Joos kwam ook nog even terug op de naamsverandering van HVP naar CD&V. “Het was een moeilijke beslissing. Maar een bewuste keuze. En we hebben het gelijk aan onze kant, want het ledenaantal is sindsdien verdubbeld.” Strategisch gezien is het volgens ons ook geen slechte zaak. Het gaat ongetwijfeld ook enkele inwijkelingen over de streep trekken ...

De CD&V-lijst >>> 1. Maurice Helsen // 2. Lies Daneels // 3. Wim Van Thielen // 4. Paul Snyers // 5. Natalie Van Dael // 6. Chantal Helsen // 7. Wim Peeters // 8. Eddy Horemans // 9. Sarah Breeze // 10. Martin Lieckens // 11. Josée Poelmans // 12. Sonia Stroeckx // 13. Martine Heylen // 14. Julien Geeraerts // 15. Sanne Van der Auwera // 16. Ann Vanveldhoven // 17. Lief Dens // 18. Fons Goossens // 19. Arthur Baeten

Geen opmerkingen: