zaterdag 15 september 2012

Buurtfeest Bouwelse Steenweg onder stralende zon

“Initiatieven die onze gemeente doen bruisen en het sociaal contact bevorderen, verdienen ondersteuning”, vond het gemeentebestuur en het riep een reglement in het leven voor de ondersteuning van buurtfeesten. Ondertussen maakten zeven buurtcomités hiervan gebruik.

Vorige week zaterdag was het aan de bewoners van de Bouwelse Steenweg om elkaar beter te leren kennen. Immers: een buurtfeest brengt mensen dichter bij elkaar. Decor van het gezellig samenzijn was het nabij gelegen Chiroheem. Een honderdtal buren schreven in.
Gelukkig was de zon volop aanwezig. De kinderen konden ravotten op het terrein, terwijl de grote mensen elkaar beter leerden kennen bij een barbecue en bijhorend drankje.
“We zijn er al sinds de carnavalsperiode mee bezig”, verklapte Stefanie Geerts op kempenactueel.be. “We hebben iedereen eerst geïnformeerd via een schrijven, om te kijken hoeveel mensen er interesse hadden. Het resultaat was zeker positief, zodat we direct met de voorbereidingen konden beginnen. Het valt trouwens zeer goed mee om op de Bouwelse Steenweg te wonen”, voegt Stefanie er snel aan toe.

Geen opmerkingen: