zaterdag 15 september 2012

Huis Driane wordt 15!

Op 20 september 1997 opende Huis Driane officieel de deuren. Het verhaal van ‘Drianes’ is een heus succesverhaal: onlangs nog werd de kaap van 100 bewoners overschreden. Om de verjaardag extra in de verf te zetten, loopt tot 28 september loopt in de cafetaria van het dienstencentrum een fototentoonstelling.

Het complex langs de Molenstraat telde oorspronkelijk 36 serviceflats, waarvan er snel
eentje opgeofferd werd voor bureelruimte. Tijdens de eerste jaren waren het voornamelijk bewoners van de serviceflats die deelnamen aan de activiteiten van het dienstencentrum. Dit is vandaag de dag helemaal anders. Steeds meer en meer Herenthoutenaren vinden de weg naar ‘Drianes’. Waar het dienstencentrum in 2004 een 150-tal geregistreerde bezoekers had, tellen we er nu maar liefst 800!
“En we zijn er bijlange nog niet”, stelt OCMW-voorzitter Patrick Heremans. “Onze huidige maatschappij telt steeds meer en meer medioren en senioren die zolang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Huis Driane wil het centrum zijn waar al deze mensen terecht kunnen met hun vragen en behoeften. Dit is een uitdaging die we met beide handen aangrijpen!”
Op donderdag 20 september biedt het Lokaal Bestuur de bewoners van Huis Driane een receptie aan. Bij een hapje en een drankje wordt het een gezellig samenzijn waar de herinneringen vlotjes zullen opgehaald worden. Afspraak om 14 uur!

Info >>> Loket Zorg & Gezondheid, Molenstraat 56, 2270 Herenthout, T 014-507711 of zorg.gezondheid@herenthout.be

Geen opmerkingen: