donderdag 20 september 2012

Herenthout zingt voor het klimaat

Het zal u niet ontgaan zijn: dit weekend zingen we voor het klimaat. Met ‘Sing for the Climate’ weerklinkt twee dagen lang een eenvoudig lied uit de kelen van duizenden mensen in zomaar even 180 steden en gemeenten.

Met deze zangmanifestatie willen filmmaker Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie de klimaatopwarming aankaarten. En ook Herenthout doet mee! Nu zondag zingen we in het park naast de kerk samen het lied ‘Do it now’.
Heel wat Herenthoutse verenigingen hebben ondertussen hun medewerking toegezegd. “De zangkoren Jubile en Sint-Lutgardis hebben bevestigd dat ze het ‘Sing for the Climate’ lied al zullen inoefenen tegen 23 september”, weet Peter Wagemans, een van de plaatselijke organisatoren. “Ze zullen met zoveel mogelijk leden komen meezingen in het park. De Koninklijke Fanfare Sint-Pieter zal mee voor de sfeer zorgen. Het wordt een muzikaal topmoment voor Herenthout!”
Het zangmoment wordt overal op video vastgelegd, ook in onze gemeente. “Met die video-opname willen we opnieuw, alweer, nogmaals de politieke wereld wakker schudden”, zegt Nic Balthazar, bezieler van ‘Sing for the Climate’. Herenthout heeft alvast voor een uniek camerapunt gezorgd. “De brandweer zal met de ladderwagen aanwezig zijn. Er zullen zondag in het park dus spectaculaire beelden kunnen gemaakt worden”, verzekert Wagemans ons.

Wat >>> Sing for the climate
Waar & wanneer >>> Gemeentelijk park (naast de kerk) in Herenthout, op zondag 23 september, om 12.30 uurGeen opmerkingen: